Un proiect susţinut de

sabato 7 ottobre 2017

Curs gratuit de limba română pentru copiii români din Rignano şi Civita Castellana


Asociaţia Spirit Românesc Onlus promovează proiectul finanţat de Ministerul pentru Românii de pretutindeni şi realizat sub patronajul Ambasadei României în Italia - Roma


“Să vorbim corect româneşte!”

   Proiectul “Să vorbim corect româneşte!”, demarat de Asociaţia Spirit Românesc Onlus în colaborare cu Ministerul Românilor de Pretutindeni, se adreseaza tuturor copiilor de naţionalitate română şi are ca principal obiectiv însuşirea noţiunilor de limbă, comunicare, literatură şi cultură românească, în vederea întăririi stimei de sine, a abilităţilor de comunicare şi socializare.


Cursul este GRATUIT, orele de curs se vor susţine SÂMBĂTA la Parohia Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul din str. Flaminia km 45.200, localitatea Civita Castellana – Zona Pian Paradiso.

Proiectul se va desfăşura în perioada octombrie-decembrie 2017, iar beneficiarii vor fi împărţiţi în trei grupe: grupa I (clasele I-V), grupa a IIa (clasele VI-VIII), grupa a IIIa (liceu).

Cursul este predat de profesori de limbă română acreditați.

Cursul cuprinde elemente de:

- Limbă şi Literatura Română;
 - Istoria Poporului Român;
 - Geografia României;
 - Tradiţii şi obiceiuri româneşti.

            Proiectul “Sa vorbim corect româneşte” se va finaliza cu un spectacol educativ-cultural şi un simpozion de prezentare a rezultatelor obţinute, în care vor fi implicaţi atât părinţii copiilor care au participat la curs, cât şi membrii comunităţii româneşti din Civita Castellana , Rignano Flaminio si zonele limitrofe.

Pentru mai multe informaţii şi înscrieri puteţi contacta:
Prof. curs Toma Nina-tel. 328/7257469 sau Părintele Ştefan tel.328/9107918

Nessun commento:

Posta un commento

VIDEO: Spectacol de Crăciun la Aprilia, în prezenţa autorităţilor

 În pragul Sărbătorilor de iarnă, pe 8 decembrie, elevii de la Cursul "Să vorbim corect româneşte" din Aprilia au susţinut un sp...