Un proiect susţinut de

lunedì 18 settembre 2017

Despre proiectul nostru

Proiectul „Să vorbim corect româneşte!”  îşi propune să să faciliteze copiilor români din Diaspora însuşirea elementelor de limbă, comunicare şi  literatură tocmai în vederea întăririi stimei de sine şi a abilităţilor de comunicare şi socializare.

Proiectul „Să vorbim corect româneşte!”  este o alternativă de însuşire corectă şi de utilizare a normei literare în formarea competenţei de exprimare corectă şi nuanţată, orală şi scrisă, precum şi o modalitate de aplicare a achiziţiilor de stilistică, de lexicologie şi istorie a limbii în studiul literaturii. 

Conceput dintr-o parte de limba şi comunicare, o parte literatură şi o parte transdisciplinară (istorie-geografie, folclor) acest proiect va releva dinamica structurilor gramaticale în limba actuală, urmărind schimbările survenite în variate domenii: fonologie, lexicologie, morfologie, sintaxa, semantică, stilistică, elemente de pragmatică,  de ortografie, ortoepie şi punctuaţie. 

Activităţile propuse vor urmări în primul rând abilităţile de comunicare şi argumentare ale copiilor, motiv pentru care este imperios necesar a ne raporta continuu la valorile istoriei, literaturii, ştiinţei şi artei româneşti.

Planul de acţiune include mediatizarea proiectului şi identificarea beneficiarilor, implementarea activităţilor, monitorizare şi evaluare, un spectacol educativ cultural şi un simpozion de prezentare a rezultatelor obţinute.


Asociaţia Spirit Românesc îşi propune să demareze o campanie de promovarea a limbii române în cadrul şcolilor si liceelor din Latina, Pomezia şi Rietti, regiuni selectate pentru implementarea proiectului. 

Concret, vom merge la şcoli şi licee cu propuneri prezentate într-o manieră integrată şi colaborativă, prin care vom îmbina armonios cursurile de Limba, cultură şi civilizaţie românească cu activităţile derulate de asociaţie.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni


Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

Nessun commento:

Posta un commento

VIDEO: Spectacol de Crăciun la Aprilia, în prezenţa autorităţilor

 În pragul Sărbătorilor de iarnă, pe 8 decembrie, elevii de la Cursul "Să vorbim corect româneşte" din Aprilia au susţinut un sp...